Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kasaplar Odası’ndan İzmit Belediyesi’ne tepki!

Halk Et uygulamasının kasap esnafına zarar verdiğini ifade eden Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, “Kasap esnafı üzerinden elinizi çekin.” dedi

Halk Et uygulamasının kasap

İzmit Belediyesi’nin başlattığı Halk Et uygulamasına tepki gösteren Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, esnafın gider kalemlerine dikkat çekti. İzmit Belediyesi’nin ne eti sattığını da soran Başkan Şalgam, belediyenin üreticiyi desteklemediğini de ifade etti.

‘TATLIYA ZAM GELİNCE PASTANE Mİ AÇIYORSUNUZ?’

Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, İzmit Belediyesi’nin ilçedeki çeşitli mahallelerde başlattığı “Halk Et” satış noktalarına sert tepki gösterdi. Esnaflar adına açıklama yapan Şalgam, bu uygulamanın yerel esnafı mağdur ettiğini belirterek, “Esnaf, sadece kendi geçimini değil, ailelerinin ve yanında çalışan kişilerin de sorumluluğunu taşıyor. Saç sakal tıraşına zam geldi diye berber dükkânı mı açıyorsunuz? Tatlı fiyatları arttı diye pastane mi açıyorsunuz? Bu örnekler çoğaltılabilir. Sizin politikanız sadece et alıp satmak mı? Üretimi ve üreticiyi desteklemeyi hiç düşünüyor musunuz?” diye konuştu.

‘AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Şalgam, açıklamalarının devamında “İzmit’teki kasap esnafı, kombine ve mezbahalardan aldıkları erkek dana (18 ayını geçmemiş tosun) karkas etleri sattığını belirterek maliyet hesaplarını da paylaştı. Şalgam, “Haftalık dana karkas et fiyatları 451 TL ile 458,9 TL arasında değişiyor. Yüzde 1 KDV ve yüzde 3 banka komisyonu eklenince kemiksiz etin maliyeti 642,889 TL’yi buluyor. Bu maliyetlerle ayakta durmaya çalışıyoruz. Siz eti nereden alıyor, ne eti satıyorsunuz?” diye konuştu.

‘ESNAF KİRASINI ÖDEYEMİYOR’

Kasap esnafının sadece et maliyetleriyle değil, birçok ağır gider kalemiyle de mücadele ettiğine dikkat çeken Şalgam, “Dükkân kirası, çalışan maaşı, Bağ-Kur ve SGK primleri, kira stopajı, elektrik, su, telefon faturaları, muhasebe ücretleri, vergi yükleri derken esnaf nefes alamaz hale geldi. Bu giderler sizin Halk Et satış noktalarınızda var mı? Çekin artık esnafın üzerinden elinizi. Esnafımız kiralarını bile ödeyemiyor. Sosyal belediyecilik, ucuz et satışıyla esnafı ezmek değil, ihtiyaç sahibi aileleri tespit edip evlerine ücretsiz et ulaştırmaktır.” dedi.